Articole & știri Pictorial

Radu Pedaleaza

Continuăm seria de portrete cu bicicliștii orașului care ne inspiră – atat pe 2 roți cât și in activitatea lor de zi cu zi.

Un oraș mai sănătos înseamnă o comunitate sănătoasă, astfel alături de noi: Radu Ticiu – membru emblematic al comunități IT din Timișoara și unul din responsabilii pentru EducaTM, inițiativa cetățenească care strange și distribuie echipamente IT pentru copiii Timișeni care participă la cursuri în online.

Ce pedalezi?
Majoritatea timpului sunt călare pe mândrețea mea de Specialized Secteur din 2015. De multe ori, din motive de pregătire incorectă a turelor, chiar și ajuns pe porțiuni mai dure, de gravel, unde aș putea să îmi folosesc cealaltă mândrețe, Specialized Diverge A1. Bineînțeles că așa îi provoc supărări profunde soției și colegei mele de ture, Maria!

De ce pedalezi?
Am avut carnetul suspendat acum vreo trei-patru ani, situație în care mi-am cumpărat o primă bicicletă. De atunci pedalez ca să ajung să vorbesc la TEDx-uri (la Satu-Mare) sau la evenimente de educație tech (la Petroșani) sau ca să mănânc o supă duminicală la mama sau la soacra mea (la Sânnicolau-Mare). Sau zilnic, ca să nu stau prea mult în trafic. Sau în weekend-uri în tot soiul de ture conjugale cu Maria prin Timiș, Arad sau Caraș. Sau ca să colectez donații de echipamente IT pentru EducaTM. Am multe motive, aș spune…

Unde pedalezi?
Pedalez 100% pe șosea, acolo unde ea există. La 30-35 km/h împart mai bine partea carosabilă cu autovehiculele, decât aș împărți trotoarele cu pietoni, copii, căței, etc

Similar Posts