Articole & știri Pictorial

Ruxandra Pedaleaza

În ton cu primii boboci de primăvară, lansăm astăzi seria de portrete cu bicicliștii orașului care ne inspiră.
Prezența lor pe străzile Timișoarei include buna dispoziție și determinarea de a contribui la schimbarea în bine a calității vieții orașului. Vă prezentăm oamenii care-și pun pielea la bătaie pedală după pedală pentru un oraș mai sănătos.

Astăzi, alături de noi, Ruxandra Ion:

Cu ce pedalez?
Pedalez cu o cursieră, pe care o am de cinci ani. Deși obișnuia să fie single-speed (și îmi plăcea asta), i-am atașat viteze pentru a optimiza munca de curierat pe bicicletă, pe care o fac de aproape un an.

Unde pedalez?
Munca de curierat pe care o fac mă aduce în întreaga arie extinsă a orașului, până în zonele periferice. Condițiile adverse bicicliștilor în acest oraș mă obligă să fiu creativă și să găsesc rute la fel de rapide și mai ferite de traficul intens.

De ce pedalez?
Pentru că și cea mai nasoală zi în șa este mai împlinitoare decât o zi petrecută la birou. Decizia de a renunța la viața de birou (pe care am avut-o timp de 5 ani), a fost una dificilă, însă e una care mi-a răsplătit acest curaj și mi-a îmbunătățit viața în mai multe planuri: fizic, mental, emotional și chiar spiritual. Gestul fizic, activarea mușchilor și mișcarea constantă pe care o presupune pedalatul se transpun și în plan mental și emotional. Pentru mine, pedalatul e o activitate terapeutică și meditativă.

Allez! Allez! Ruxandra!
#eupedalleztm

Similar Posts